Käloms byalags Swishnummer är 123 363 67 27

Lägg till det i mottagarlistan


 

Käloms Bygdegård hälsar gamla och nya besökare välkommen till ett nytt och trivsamt år i Käloms Bygdegård! Vi kommer att bjuda på argentinsk tango, klassisk musik, Evert Taube, Eric Clapton, folk-och jazzmusik samt toner av Värmlandstjejer under vårsäsongen. Varmt välkomna till Käloms Bygdegård 2019!


 

Lördag 9 februari:

Duo RydHedin Duo RydHedin är en duo som har funnits i 8 år. De rör sig fritt mellan genrer som Argentinsk tango, klassisk musik samt folkmusik. Exempel ur repertoaren är: Revirado, Celito lindo, La cucaracha, Bachs Air, Faurés Pavanne, Våren av Grieg, Peterson-Berger samt visor av Nils Ferlin, Fred Åkerström och Ted Gärdestad. Urban Hedin är en mångsysslare och har sedan 1991 arbetat på teatrar och i fria grupper runt om i Sverige både som musiker, kompositör, skådespelare och som scenograf. Annelie Ryd är musiker och pedagog. Hon utbildade sig vid Örebro musikhögskola 1981-85 och vid Liszt-akademin i Budapest 1989-90. Annelie har sedan början av 90-talet gjort sig känd i södra Norrland som violinist i Trio Quinta, Jämtlands egen pianotrio, i Archi Jamt samt som konsertmästare i Östersunds orkesterförening. Pedagogen Annelie har också undervisat massor av unga violinister vid Bergs Kulturskola.

Lördag 9 februari kl. 18.00

Entré:160 kr inkl. Gott fika! Information: 070-250 86 13 eller 070-567 56 83


 

Fredag 22 mars:

I kulissen med soppkafé En musikföreställning där två av Sveriges mest anlitade körsångerskor tar med publiken bakom scenen på turnéer och tv-produktioner där de medverkat. Kerstin och Britta bjuder på minnen och berättelser från sina år som turnerande frilansmusiker. Föreställningen är lättsam och underhållande. Med ett piano och två röster blir det musik av Evert Taube, Håkan Hellström, The Real Group, Anders Lundin, Eric Clapton m.fl. Kerstin känner många igen från husbandskören på Allsång på Skansen. Hon har också turnerat världen runt med The Real Group, på Grand med Björn Skifs och körat på Håkan Hellströms bejublade turnéer. Britta är körsångerskan vi sett i tv-succén Så mycket bättre. Hon har också medverkat i husbandskören på Allsång på Skansen. Britta var med både när Loreen och Måns Zelmerlöw vann Eurovision Song Contest.

Soppa från kl. 18.00, konsert kl 19.00.

Entré: Konsert inkl. soppa, bröd, kaffe mm: 250 kr, endast konsert inkl kaffe och kaka: 180 kr. Anmälan till soppa: 070-250 86 13 eller 070-567 56 83


 

Onsdagen 10 april:

Lena Jonsson trio Lena Jonsson trio är baserad på Lenas kompositioner som har influenser från både amerikansk och svensk folkmusik samt jazz. Bandet består förutom Lena av Kristofer Sundström och Erik Ronström och det rör sig sömlöst och elegant mellan olika musikstilar. Lenas kraftfulla fiolspel och Kristofers drivande bas vävs samman av Eriks varierade och lyhörda gitarrklanger. Förbered dig på en konsert med humor, inlevelse, utstrålning och briljant folkmusik! Lena Jonsson har setts i flera olika band i den svenska folkmusikmiljön de senaste femton åren och hon har spelat konserter över hela världen. Vid 21 års ålder nominerades hon som årets nykomling vid folk- och världsmusik-galan. Sedan dess har karriären gått spikrakt framåt och Lena är idag en etablerad fiolspelare och en av folkmusiksveriges starkast lysande stjärnor. Erik Ronström är en mångsidig och begåvad gitarrist, verksam i ett flertal band såsom Stormsteg, Triller och Massivet. Kristofer Sundström har under åren jobbat med en lång rad artister och genrebrett med bland annat jazz, pop, funk, folkmusik och klassiskt.

Onsdagen 10 april kl. 19.00.

Entré: 200 kr inkl. Gott fika! Information: 070-250 86 13 eller 070-567 56 83


 

Onsdagen 15 maj:

Hebbe sisters De tre värmländska systrarna i The Hebbe sisters utstrålar glädje och musikalitet så det sjunger om det! De har en förkärlek för swingmusik, men de har även klassiskt, musikal och visa på repertoaren. Nu senast har man även kunnat se systrarna leverera proffsiga framträdanden i både Allsång på Skansen och Bingolotto. Trion levererar alltid högklassiga program med härlig energi och träffsäker stämsång. ”De förvaltar och för vidare traditionen av den klassiska jazzsången med en avspänd scenunderhållning, timing och träffsäkra stämmor. ” Robert Wells, svensk pianist, kompositör och arrangör ”The Hebbe sisters är Sveriges svängigaste sångerskor! ” Gunhild Carling, svensk jazzmusiker och multiinstrumentalist

Onsdagen 15 maj kl. 19.00 Mer info kommer senare!

 

 

Offerdalssommar 2018 programblad

Bilder under året 2018

//kalomsbilder.kalom.se/#!album-20  

 

Götes Trädgård

//kalomsbilder.kalom.se/#!album-16