Kälom ligger efter väg 748 mellan Offerdalsberg och Näversjöberg, ca 5 km från Offerdalsberg i Offerdals socken, Krokoms kommun. Kälom består av 4 st mindre byar, Böle, Västerulfsås, Utgård och Österulfsås. Byn har gamla anor med dokumentation ända från 1400-talet.

Upplev Kälom! Bygden som ligger mitt i vildmarken, mitt i Jämtland, ett stenkast från Östersund.
Här finns allt som gör livet värt att leva. Kälom är en gammal jordbruks- och kulturbygd ett par mil från Krokom.

Kälom är ett fantastiskt alternativ till alla stora semesterorter. Ett litet semesterparadis för alla som vill uppleva närheten till naturen, det lugna lantlivet och för dem som bara vill ha det lungt.

Här finns stor kunskap på de flesta områden. Av byns befolkning, ca 80 personer, pendlar många till tätorterna Östersund, Krokom och Änge, men vill bo i en annan miljö.

Men många är också verksamma i byn. Skogen och lantbruket är viktiga näringar i byn. Här finns också företagare inom träförädling och byggverksamhet.

I byn finns också alla möjligheter till boende. Det mesta mycket enkelt med exempelvis kallt vatten och utedass. I byn finns också badhus med bastu. Så kontakta Byalaget, resten ordnar vi.

Upplev våra logbaler under ljuvliga sommarkvällar, och var med vid våra musikcaféer i sommarnatten.

Här finns Långan, ett unikt strömmande fiskevatten med alla möjligheter att lura storöring och harr. Långan är utan tvekan ett av landets bästa och mest lockande sportfiskevatten. Proffs som amatörer, alla får möjlighet att fiska på sitt sätt, och dessutom lättillgängligt.

Långan ligger bara några kilometer från byns centrum.


FISKE
I Nedre långans fiskevårdsområde.

KANOTING
Uthyrning av kanot.

 

upp igen